26 juli 2020

Corona vermoeidheid

Zondag ...leesdag… en dus las ik een interessante column uit een Nederlandse krant. 

Veel mensen voelen zich moe. Vaak moe, zelfs continu moe. 

Naast vermoeidheid zijn veelgenoemde klachten: bizarre dromen, concentratieproblemen, suf, moeite met tijdsbesef, … Je voelt je wel OK, maar niet echt super, je functioneert, maar een beetje met haken en ogen...

In de column die ik las werd er verwezen naar de impact die lange periodes met te veel stress en adrenaline hebben op ons concentratievermogen. Het komt erop neer dat de Corona crisis veel ingrijpender is geweest dan we tot nu toe beseften, en dat, zoals experts aankondigden, de “mentale golf” een tijdje na de “virus golf”, ons overspoelt. 

Eigenlijk hebben we veel te lang op adrenaline geleefd, waardoor we mentaal uitgeput zijn. En daar moeten ons brein en ons lichaam nu van herstellen. 

Hoezo adrenaline? Hoezo stress? We werden ( en worden) allemaal uit onze “normale” routine gerukt, dat kost ons sowieso energie. Er zijn zorgen over gezondheid, kinderen, werk, financiën, bubbels… 

En dan al dat videobellen…! Met je hoofd zit je je op je werk, met je lichaam thuis aan de eettafel. Nota bene twee plekken die we "vroeger" graag strikt gescheiden wilden houden... 

Conclusie van Stefaan Van der Stigchel (hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit van Utrecht) is “dat bij veel mensen de batterij leeg is. En dat we die eerst moeten opladen voor we weer verder kunnen. Almaar doorgaan met een vermoeid brein zorgt er alleen maar voor dat je nog makkelijker wordt afgeleid, met alle negatieve mentale gevolgen van dien. Rust nemen is nu belangrijker dan ooit.”

Wil je meer weten over wat burn out is ? Hoe je burn out kan herkennen?  Hoe kan je een burn out voorkomen, of ervan herstellen? Ben je een partner / kind / ouder / broer of zus / ... van iemand met een burn out en wil je meer inzicht krijgen? En hoe dan op een gezonde(re) manier omgaan met bovengenoemde Corona stress? 


Schrijf je in voor de info avond rond burn out nu woensdag 29 juli om 19H30. 

Plaatsen zijn beperkt, dus graag aanmelden via mail of een eenvoudig berichtje. 

Inge

Burn out coach

Mail burnoutcoachinge@gmail.com

GSM: 0476 937811Corona vermoeidheid

De coaching plek

Ik dacht, aha, goed idee. Ik maak een voorstelling van mijn coachingplek. Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject. Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

21 januari 2021

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”... Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: “Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

23 februari 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

Winterslaapje en "Beste wensen..."

De afgelopen tien dagen deed ik een winterslaapje...

3 januari 2020

Lees meer

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken? Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

20 december 2019

Lees meer

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou. Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

7 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

Tussenseizoen

Herfst… Nat, winderig, vuil, regenjassen, … Warme kleuren, geel, rood, bruin, vruchten in overvloed, tijd om het binnen gezellig te maken.

8 oktober 2019

Lees meer

Time-in

Wanneer een time-out op onze plek een TIME-IN wordt...

Lees meer

Hoogsensitieve inspiratie

Een onuitputtelijke bron van inspiratie en schoonheid in dier, mens en natuur. Om mensen te ontmoeten op de weide of erlangs en ervaringen rond Hoogsensitiviteit te maken en te delen.

Lees meer

Vrijblijvend

Een prachtige nazomerse zondag einde oktober. Zo eentje met milde temperatuur, veel zon en een zuchtje wind waardoor er af en toe een paar blaadjes naar beneden dwarrelen...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x