Coaching hoogsensitiviteit - Individuele coaching

Coaching hoogsensitiviteit - Individuele coaching

Individuele coaching

Verken, omarm en ont-wikkel jouw zachte kracht!

Want onze samenleving is zoveel meer waard wanneer we sterk, sensitief en wezenlijk in het leven kunnen staan. 

Op de boerderij kunnen jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen terecht voor coaching Hoogsensitiviteit met ezels en/of de natuur. 

Wanneer je hoogsensitief bent behoort dit tot jouw natuur. Het is dan een belangrijk deel van wie je bent en van je persoonlijkheid. Het betekent dat je sterk bent in waarnemen én deze prikkels diepgaand verwerkt. Je hersenen werken anders en je ervaart de wereld op een andere en intensere manier dan niet HSP-ers.

Misschien ervaar je het nu nog vooral als een ‘last’. Overprikkeling en emotionaliteit liggen op de loer. Je hebt meer hersteltijd nodig. Nieuwe en onvertrouwde situaties kunnen je ongemakkelijk maken. Je stressbrein neemt al eens de regie over. 

In de omgang met de dieren op de boerderij en in de natuur is hoogsensitiviteit een superkracht!

In een veilig kader en in alle rust en ruimte verkennen we samen met de dieren en de omringende natuur jouw en hun sensitiviteit. 

De doelgerichte interacties met de ezels en/of de natuur zorgen voor beklijvende ervaringen die stimuleren om naar jezelf te kijken, jezelf te ontdekken en te aanvaarden. Er ontstaat een dialoog en openheid om te experimenteren met rollen, relatievormen en gedrag. Innerlijke krachten worden wakker en je groeit door naar jezelf durven zijn, rekening houdend met anderen en de omgeving.  Op eigen tempo kom je tot een ‘verkennen en begrijpen - bewustwording en aanvaarding’, ‘heropleving’ en ‘toekomstgerichte transitie’.

Zo kan je vanuit een goede zelfzorg, zelfvertrouwen en zelfhantering met deze zachte kracht van betekenis zijn voor jezelf, anderen rond je en je omgeving. Hoogsensitiviteit wordt dan een talent.

Een coaching-traject wordt steeds op maat uitgewerkt, want elk groeiverhaal is immers uniek.  We werken 1 op 1 in sessies van ongeveer 1,5 uur. 

De coachings worden begeleid door Annelies, orthopedagoge gespecialiseerd in Begeleiding met Assistentie van Dieren en natuur en erkend HSP-professional.

Informeer vrijblijvend op sterksensitief@gmail.com 

Voor Hoogsensitieve kinderen jonger dan 10 jaar gaan we graag op weg met ouders in een individuele of groepscoaching. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x