Dagbesteding

Ezelboerderij De Hoef biedt zinvolle dagbesteding aan (jong) volwassenen die behoefte hebben aan een veilige en kleinschalige werkplek. 

De Hoef is een groen eiland in de samenleving, een veilige plek, een plek waar jongeren en volwassenen uitgenodigd worden om in verbinding te gaan met de dieren, de natuur en hun eigen zelf. 

Kernwoorden op onze plek zijn rust, vertrouwen, respect, beleving en groei. 

Wij van De Hoef geloven in groeikansen voor iedereen. Wanneer mensen merken en gewaar worden dat ze mogen en kunnen (her)ontdekken wie ze echt zijn, dan kan er een openheid ontstaan die groei mogelijk maakt. 

We vinden we het belangrijk om de mens "achter" het etiket te leren kennen. We werken in gemengde groepen, waarin mensen met een mentale beperking, sociaal of emotionele stoornissen, ASS, NAH, epilepsie, ... naast en met elkaar zorgen voor de dieren, de tuin, de natuur. Elk met en vanuit zijn of haar eigenheid, met (indien nodig individuele) begeleiding op maat. Net als in de natuur zien we in die kruisbestuiving kansen tot groei. 

De Hoef: aan de slag op de boerderij

In kleine groepen (max. 4 personen) gaan we samen aan de slag bij de ezels, in den Hof, in de werkplaats. Er wordt steeds begeleiding op maat voorzien. 

We werken met een terugkerende regelmaat en een vaste structuur, ieder op zijn tempo en naar zijn mogelijkheden. 

Het contact met de dieren en de natuur vanuit een gegrond wederzijds respect vormt de basis voor mooie en bestendige vriendschappen, die eveneens de ondertoon zetten voor continu├»teit in de begeleiding. 

Onze ervaring geeft onszelf ook goesting om te groeien! We breiden ons aanbod dan ook uit met extra werkgroepjes! 

Ons aanbod is betalend, we hanteren een prijs per dagdeel.  

Onze werking is erkend door het VAPH als Groene Zorg Initiatief. Hierdoor kan je als persoon met een persoonsvolgend budget rechtstreeks met ons een overeenkomst voor dagbesteding afsluiten.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x