Dagbesteding

De Hoef VZW biedt dagbesteding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Deze reportage werd gemaakt door PlattelandsTV in het kader van de tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan vrouwelijk talent op het platteland. 

Reportage Plattelands TV september 2018

Tijdens de dagbesteding gaan we aan de slag in de stallen, zorgen voor de ezels, kippen en schapen, werken in de moestuin, koken lekkere soep of bakken een cake, gaan wandelen met de honden, ...    Onze boerderij beschikt over voldoende ruimte om ook binnen aan de slag te gaan. De rode draad doorheen onze werking blijven steeds dieren en natuur. 

Onze hulpboeren worden tijdens hun werk bijgestaan door een vaste begeleider van De Hoef VZW en ondersteund door enthousiaste vrijwilligers.

Centraal in onze werking staan kwaliteit, kleinschaligheid, rust en ruimte, tijd, respect voor elkaar, werken met en voor de dieren in een unieke natuurlijke setting, op het ritme van de seizoenen.  Binnen het collectief aanbod is er ruimte voor maximaal vier hulpboeren. 

Naast dit collectief aanbod is er ruimte voor individuele begeleiding op maat. 

Ons aanbod is betalend, we hanteren een prijs per dagdeel.  De vergoeding voor de dagbesteding varieert naargelang de graad van ondersteuning.

Onze werking is erkend door het VAPH als Groene Zorg Initiatief. Hierdoor kan je als persoon met een persoonsvolgend budget rechtstreeks met ons een overeenkomst voor dagbesteding afsluiten. 


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x