Coaching hoogsensitieve jongeren

Coaching hoogsensitieve jongeren

Op de boerderij kan je terecht voor HSP-coaching met ezels en natuur voor hoogsensitieve kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren en (jong)volwassenen.

Wanneer je hoogsensitief bent behoort dit tot jouw natuur. Het is dan een belangrijk deel van wie je bent en van je persoonlijkheid. Het betekent dat je sterk bent in waarnemen én deze prikkels diepgaand verwerkt. Je hersenen werken anders en je ervaart de wereld op een andere en intensere manier dan niet HSP-ers.

Misschien ervaar je het nu nog vooral als een ‘last’. Overprikkeling en emotionaliteit liggen op de loer. Je hebt meer hersteltijd nodig. Nieuwe en onvertrouwde situaties kunnen je ongemakkelijk maken.

In de omgang met de dieren op de boerderij is hoogsensitiviteit een superkracht!

Ezels zijn hoogsensitieve prooidieren. Hoogsensitieve mensen kunnen hen beter begrijpen en aanvoelen. Dit helpt om hun gezondheid en welzijn te kunnen inschatten. Dit helpt om de juiste houding te vinden om samen met hen te kunnen leren, groeien en spelen. Het helpt hen om te kunnen schitteren als gevoelig krachtdier in hun werken met mensen.

In een veilig kader en in alle rust en ruimte verkennen we samen met de dieren jouw en hun sensitiviteit. Je leert je eigenschap beter begrijpen, aanvaarden en er bewuster mee omgaan.

Zo kan je vanuit een goede zelfzorg, zelfvertrouwen en zelfhantering met deze zachte kracht van betekenis zijn voor jezelf, anderen rond je en je omgeving. Hoogsensitiviteit wordt dan een talent.

We bieden individuele coachingtrajecten aan 1 op 1 met de ezels.

Hou ook onze kalender in de gaten. Je ontdekt er ons aanbod voor ouders, partners, vrienden, leerkrachten, … van hoogsensitieve personen. Je kan er ook regelmatig workshops voor hoogsensitieve kinderen en jongeren terugvinden.

De coachings worden begeleid door Annelies, orthopedagoge gespecialiseerd in Therapie met Assistentie van Dieren en HSP-professional.

Meer informatie via dehoefvzw@gmail.com

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x