Coaching met ezels

De Hoef VZW

In de Coaching met ezels coachen we volwassenen in het kader van preventie en begeleiden van stress en burn-out. Dit door ‘echt’ verbinding te maken met de dieren en de omgeving.

Onze boerderij met ezels en de omringende natuur is een bijzondere groeiplek. Er heerst rust en ruimte. Veiligheid, vertrouwen en gezelligheid zijn op dit eiland ons kompas.

Tijdens de coaching-sessies zijn ‘de ware aard’ van elk uniek dier, de kudde en ‘natuurlijk’ gedrag en noden de ingangspoort en spiegel in alles wat we doen. Samen werken we met en voor de dieren op het ritme van de natuur. Mens en dier maken zo voor elkaar een wezenlijk en duurzaam verschil. 

De doelgerichte interacties met de ezels stimuleren je om naar jezelf te kijken, jezelf te ontdekken en te aanvaarden. Er ontstaat een dialoog en openheid om te experimenteren met rollen, relatievormen en gedrag. Innerlijke krachten worden wakker en je groeit door naar jezelf durven zijn, rekening houdend met anderen en de omgeving.  Op eigen tempo kan worden gewerkt aan ‘verkenning - bewustwording en aanvaarding’, ‘heropleving’ en ‘toekomstgerichte transitie’.

Een coaching-traject wordt steeds op maat uitgewerkt, want elk groeiverhaal is immers uniek.  We werken 1 op 1 in sessies van ongeveer 1,5 uur. 

We kijken samen (gaandeweg) welke thema’s en doelen we centraal zetten. De ezels zijn, veelzijdig als ze zijn, immers leermeesters op heel veel vlakken.        

De coachings worden begeleid door Annelies, orthopedagoge gespecialiseerd in Therapie met Assistentie van Dieren en HSP-professional.                                                         

Neem contact wanneer je meer informatie wenst op dehoefvzw@gmail.com .Daarna kan een kennismakingsgesprek worden ingepland. Zo kunnen we samen nagaan of deze coaching de gepaste begeleidingsvorm is voor jou. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x