De ezel als krachtdier

Het ervaren van een ‘echte’ verbinding met de innerlijke kracht van elk uniek dier en de kudde staat centraal in onze werking en aanpak.

Als ambassadeur van de ‘ware aard’ van de ezel is het onze missie om hen als ‘sensitief krachtdier’ te laten schitteren in hun ‘zijn’ en hun werken met mensen.

Ezels oefenen een grote aantrekkingskracht uit op mensen. We ervaren dat ze echter nog vaak worden misbegrepen.

‘Waarom ezels en een ezelboerderij?’ ‘Is het waar wat ze zeggen – zijn ze zo koppig?’ ‘Wat doe je dan met die ezels?’ Een gesprek over de ezels vertrekt veelal vanuit deze top 3 van meest gestelde vragen.

Vaak denkt men het antwoord al te weten. We horen dan: ‘Ezels zijn schattig en gemakkelijk in onderhoud’. ‘Ja ze zijn koppig!’ ‘Je kan ze aaien, knuffelen en erop rijden’. 

We vinden het belangrijk om samen met jullie verder te kijken dan gedrag, misverstanden en stereotypes.

Op onze boerderij kan je een kudde krachtige dieren ontmoeten. 

We nodigen je uit te denken als een ezel en helpen je de dierentaal te ontcijferen. We helpen de ezels en onszelf uit de comfortzone doorheen valkuilen en blokkades heen.

Het is onze verantwoordelijkheid om steeds de juiste omstandigheden en context te creëren en een bijzondere aanpak te hanteren om ervoor te zorgen dat onze dieren gezond en krachtig kunnen blijven op lange termijn in hun werken met mensen.

We zien de ezel als een partner waarmee we samen onderweg zijn in een wederzijdse win-win situatie.

Daarom werken we met een draadloze verbinding, zodat de ezel steeds keuzevrijheid ervaart. Alleen zo kan veiligheid en vertrouwen ontstaan. Ook werken we steeds op het ritme van de dieren– dat is steeds ‘hier en nu in ‘ezeltijd’. Het welzijn en hun noden komen steeds op de eerste plaats. Wat we doen moet voor hen ook ‘logisch’ zijn.

Gezond en wel in een gelijkwaardig partnerschap kruipen de ezels onder je vel en ervaar je hun kracht.

In balans, stevig geaard op vier benen, sensitief, energetisch, grappig, rechttoe rechtaan, eerlijk, sociaal, karaktervol,...

Na een ontmoeting met onze kudde keer je met een ander beeld of op zijn minst ‘in de war’ weer naar huis terug. Af en toe eens in de war zijn vinden we positief.


Een getuigenis:

"Enkele jaren terug kreeg ik de kans om een aantal dagen mee te draaien met de werking van De Hoef VZW.

Een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij Annelies én de kudde ezels me ontzettend veel hebben geleerd over de taal van de ezel en de kracht van de kudde.

De respectvolle manier waarmee de ezels worden benaderd en waarmee met hen steeds wordt gewerkt is volgens mij de kracht van deze bijzondere context.

De ezels worden niet getraind om 'sociale therapiedieren' te zijn, maar zijn wel veilig en voorspelbaar omwille van de natuurlijke en respectvolle ezeltaal en basishouding die steeds wordt gehanteerd.

Elke vorm van contact met de dieren voelt dat ook 100% natuurlijk en puur aan én is steeds een keuze van de ezel zelf. 

Je voelt er heel sterk dat de ezels niet worden 'gebruikt', maar echte partners zijn in het geheel.

Het werken met de ezels biedt telkens opnieuw (ook al is dit niet steeds de bedoeling) nieuwe inzichten over wie je zelf bent."


De ezel als krachtdier

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x