Visie & Missie

Visie & Missie

Waar zorgen maken over, zorgen voor wordt.

De Hoef VZW zet sterk in op natuurlijke en duurzame zorg voor de ander en het andere. 


Een sterke zorgkracht ontstaat wanneer mens, dier en natuur met elkaar in verbinding gaan, op het ritme van ezeltijd.


Onze bijzondere locatie en natuurlijke context werden bewust uitgebouwd tot een unieke groeiplek, een groen eiland in de samenleving. 


Onze prachtige dieren en de omgeving zijn de ingangspoort en spiegel in onze interacties met mensen. Ze zijn gelijkwaardige partners in dit verhaal. 

Hierbij injecteren we onze expertise in het werken met mensen, in het werken met ezels en in het begeleidend werken met dieren en natuur. 

Wat als je niet meekan met de huidige prestatiemaatschappij? Wat als de wereld voor jou te snel draait? Of wanneer je afwijkt van een “gemiddelde”? Vaak ontsporen mensen, ze haken af, worden aan de kant gezet. “Niet passende elementen” worden aan de rand van de maatschappij geparkeerd.

De Hoef VZW biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarbinnen elk individu de kans krijgt zijn ware aard te ontdekken en van hieruit te verbinden met zichzelf, de dieren, de natuur. 


Vanuit die kracht (terug) verbinding zoeken met de anderen en de gemeenschap biedt volgens ons een grote maatschappelijke meerwaarde.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x