7 december 2019

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

Net voor het slapen gaan lees ik graag nog een kort stukje. 

In een boek van Haemin Sunim lees ik het volgende:


“Als je rustiger wil slapen, denk dan zodra je hoofd op het kussen ligt

aan de mensen die je dankbaar bent 

of aan de keren toen je anderen hielp en een goed gevoel over jezelf had. 

Dat verwarmt je hart en schenkt je een rustigere slaap.”

Een licht gevoel van onrust installeert zich in mijn hoofd… dankbaar zijn lukt me wel, mensen, dieren, beelden uit de natuur, ... passeren mijn gedachten. 

“Denk aan de keren toen je anderen hielp…” Wanneer deed ik voor het laatst iets voor een ander? Volledig belangeloos…? Moet ik daar zo lang over nadenken…?

De volgende dag maak ik er meteen werk van. 

Ik sta aan de kassa bij de supermarkt. 

Vlak achter mij een oude meneer. Het waren zijn boodschappen die mijn aandacht trokken. Een pak americain (zo van dat echt rood gehakt...), twee blikken stoofvlees en een brood.

Ik kijk naar de man die zeker een halve meter kleiner is en minstens 40 jaar ouder. 

Net op dat moment kijkt hij ook naar mij en zoals dat soms gebeurt, is er een klik, een verbinding, we schenken elkaar onze mooiste en meest oprechte glimlach.

‘s Avonds met mijn hoofd op mijn kussen denk ik terug aan het moment aan de kassa. 

Twee mensen die een verschil maken in elkaars leven. 

Meer moet het soms niet zijn. 


Inge werkt als burn out coach op De Hoef, een bijzondere ezelboerderij waar groei en inspiratie centraal staan. 
Meer weten. www.ezelboerderij.beWarm en geduldig vasthouden

Verbinding is een kernwaarde op De Hoef. En bij verbinding horen geduld en warm vasthouden.

29 maart 2023

Lees meer

De lente

Ze maakt kriebels bij me wakker. Haar stem geeft me energie. En dan ben ik bijna niet meer te houden, nog voor het seizoen echt haar naam gaat dragen. Wij zijn klaar om weggeblazen te worden door jouw schoonheid, beste Lente.

19 maart 2023

Lees meer

De kracht van aanraking

Aanraken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van aanraking. Aanraking zorgt ervoor dat we ons weerbaarder en gelukkiger voelen en het ook zijn.

6 maart 2023

Lees meer

De klep

We hadden haar al een tijdje gemist. De winter is lang en hard. Donker. Meedogenloos. Wanneer ze me belt hoor ik en voel ik de aarzeling in haar stem. ...

27 februari 2023

Lees meer

De coaching plek

Ik dacht, aha, goed idee. Ik maak een voorstelling van mijn coachingplek. Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject. Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

21 januari 2021

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”... Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: “Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

23 februari 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken? Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

20 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

Time-in

Wanneer een time-out op onze plek een TIME-IN wordt...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x