23 februari 2020

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”...

Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: 

“Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

Niet omdat anderen het van jou verwachten dat je het graag doet, of omdat het zo hoort, maar wat doe jij echt graag…? 

Mogelijks vind je deze vraag heel confronterend. Misschien ben je helemaal vergeten wat je graag doet. Misschien verdring je het al jarenlang, omdat het niet past binnen de “gevestigde waarden” van je omgeving, je werk, je familie en gezin, … 

Soms kan je nog wel iets benoemen, maar zijn het dan toch die dingen die vooral je hoofd leuk vindt, of die sociaal wenselijk zijn. 

Iedereen heeft zo zijn eigen “energiebronnen”.

Ik omschrijf het vaak als de dingen waarvan je ogen gaan blinken. 

Vaak is het datgene waarvan je denkt: 

“Jaaaa dàt…!” Gevolgd door een “... maar dat kan nu niet (meer) omdat ik volwassen ben, of een lening moet afbetalen, of een job heb met aanzien, of wat gaan ze zeggen, of…”

Wat kan je helpen om te ontdekken wat je energiegevers zijn? 

Denk eens na over wat je als kind leuk vond. Vraag het na bij je ouders, je zussen of broers, bekijk foto’s van vroeger. Vaak kan het helpen om een moodboard te maken. Intuïtief knippen, scheuren in kranten, tijdschriften,  een eenvoudig creatief proces waarvan het resultaat vaak weerspiegelt wat er binnen in jou wil leven.  

Soms moet je gewoon dingen uitproberen: potten kleien, smeden, schilderen, zingen, in de tuin werken, tekenen, vogels spotten, brood bakken, verhaaltjes voorlezen in een rusthuis, schrijven, … 

Het vraagt een persoonlijke zoektocht en dus een stukje van de weg afleggen die je dichter bij je authentieke zelf brengt. 

Mijn mama maakte pas een collage met foto’s uit onze kindertijd. Ze had een paar “overschotjes” die ik mee naar huis kreeg. Zo blij was ik met beeld van mezelf als zevenjarig meisje, struinend in de tuin van mijn grootvader, onderzoekend, tevreden met en leergierig over wat ik gevonden had in de natuur. 

Ik plakte er een beeld bij van mezelf een paar jaar geleden, op zoek naar een naald in een hooiberg ;)

Hoewel er 35 jaar tussen zit, is er weinig veranderd: de liefde voor natuur is gebleven. Ik voel me op mijn best wanneer ik wat kan “scharrelen” in de natuur, zonder te moeten, genietend van wat er is. Rust en stilte, natuur zijn mijn belangrijke energiegevers. 

Ook jij kan vinden wat voor jou niet is veranderd door de jaren heen. Misschien ben je het even vergeten, ligt er een dunne of een dikke laag stof op, misschien is het slechts een hint naar datgene wat er echt ligt te wachten om door jou ontdekt te worden. 

Met dit schrijven zet ik je alvast graag op weg in je ontdekkingstocht. 

Zachte groet,

Inge


P.S. 1 Dinsdag 17 maart maken we samen een moodboard tijdens een eenmalige workshop. Heb je zin in een eenvoudige, creatieve en rustgevende namiddag in een bijzondere setting? Schrijf je dan zeker in. Twijfel je of deze workshop voor jou is, aarzel niet om me even te bellen of te mailen. Meer info vind je op www.ezelboerderij.be/kalender of via mijn facebook pagina Burn out coach Inge Geeraerts


P.S. 2 Op woensdag 4 maart geef ik een gratis infoavond over het thema burn out. 

Wat is burn out precies? Hoe kan je een burn out herkennen? Wat met je werk, je gezin, je partner? Hoe werkt dat dan precies: coaching bij burn out? 

Wil je er graag bij zijn? Laat het me dan weten! 

De avond gaat door bij Ezelboerderij De Hoef. Ik hou de groep bewust klein, dus inschrijven is nodig! Geef een seintje via burnoutcoachinge@gmail.com of bel me op 0476 937811. 

Heel graag tot dan!

Inge


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x