23 februari 2020

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”...

Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: 

“Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

Niet omdat anderen het van jou verwachten dat je het graag doet, of omdat het zo hoort, maar wat doe jij echt graag…? 

Mogelijks vind je deze vraag heel confronterend. Misschien ben je helemaal vergeten wat je graag doet. Misschien verdring je het al jarenlang, omdat het niet past binnen de “gevestigde waarden” van je omgeving, je werk, je familie en gezin, … 

Soms kan je nog wel iets benoemen, maar zijn het dan toch die dingen die vooral je hoofd leuk vindt, of die sociaal wenselijk zijn. 

Iedereen heeft zo zijn eigen “energiebronnen”.

Ik omschrijf het vaak als de dingen waarvan je ogen gaan blinken. 

Vaak is het datgene waarvan je denkt: 

“Jaaaa dàt…!” Gevolgd door een “... maar dat kan nu niet (meer) omdat ik volwassen ben, of een lening moet afbetalen, of een job heb met aanzien, of wat gaan ze zeggen, of…”

Wat kan je helpen om te ontdekken wat je energiegevers zijn? 

Denk eens na over wat je als kind leuk vond. Vraag het na bij je ouders, je zussen of broers, bekijk foto’s van vroeger. Vaak kan het helpen om een moodboard te maken. Intuïtief knippen, scheuren in kranten, tijdschriften,  een eenvoudig creatief proces waarvan het resultaat vaak weerspiegelt wat er binnen in jou wil leven.  

Soms moet je gewoon dingen uitproberen: potten kleien, smeden, schilderen, zingen, in de tuin werken, tekenen, vogels spotten, brood bakken, verhaaltjes voorlezen in een rusthuis, schrijven, … 

Het vraagt een persoonlijke zoektocht en dus een stukje van de weg afleggen die je dichter bij je authentieke zelf brengt. 

Mijn mama maakte pas een collage met foto’s uit onze kindertijd. Ze had een paar “overschotjes” die ik mee naar huis kreeg. Zo blij was ik met beeld van mezelf als zevenjarig meisje, struinend in de tuin van mijn grootvader, onderzoekend, tevreden met en leergierig over wat ik gevonden had in de natuur. 

Ik plakte er een beeld bij van mezelf een paar jaar geleden, op zoek naar een naald in een hooiberg ;)

Hoewel er 35 jaar tussen zit, is er weinig veranderd: de liefde voor natuur is gebleven. Ik voel me op mijn best wanneer ik wat kan “scharrelen” in de natuur, zonder te moeten, genietend van wat er is. Rust en stilte, natuur zijn mijn belangrijke energiegevers. 

Ook jij kan vinden wat voor jou niet is veranderd door de jaren heen. Misschien ben je het even vergeten, ligt er een dunne of een dikke laag stof op, misschien is het slechts een hint naar datgene wat er echt ligt te wachten om door jou ontdekt te worden. 

Met dit schrijven zet ik je alvast graag op weg in je ontdekkingstocht. 

Zachte groet,

Inge


P.S. 1 Dinsdag 17 maart maken we samen een moodboard tijdens een eenmalige workshop. Heb je zin in een eenvoudige, creatieve en rustgevende namiddag in een bijzondere setting? Schrijf je dan zeker in. Twijfel je of deze workshop voor jou is, aarzel niet om me even te bellen of te mailen. Meer info vind je op www.ezelboerderij.be/kalender of via mijn facebook pagina Burn out coach Inge Geeraerts


P.S. 2 Op woensdag 4 maart geef ik een gratis infoavond over het thema burn out. 

Wat is burn out precies? Hoe kan je een burn out herkennen? Wat met je werk, je gezin, je partner? Hoe werkt dat dan precies: coaching bij burn out? 

Wil je er graag bij zijn? Laat het me dan weten! 

De avond gaat door bij Ezelboerderij De Hoef. Ik hou de groep bewust klein, dus inschrijven is nodig! Geef een seintje via burnoutcoachinge@gmail.com of bel me op 0476 937811. 

Heel graag tot dan!

Inge


Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Warm en geduldig vasthouden

Verbinding is een kernwaarde op De Hoef. En bij verbinding horen geduld en warm vasthouden.

29 maart 2023

Lees meer

De lente

Ze maakt kriebels bij me wakker. Haar stem geeft me energie. En dan ben ik bijna niet meer te houden, nog voor het seizoen echt haar naam gaat dragen. Wij zijn klaar om weggeblazen te worden door jouw schoonheid, beste Lente.

19 maart 2023

Lees meer

De kracht van aanraking

Aanraken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van aanraking. Aanraking zorgt ervoor dat we ons weerbaarder en gelukkiger voelen en het ook zijn.

6 maart 2023

Lees meer

De klep

We hadden haar al een tijdje gemist. De winter is lang en hard. Donker. Meedogenloos. Wanneer ze me belt hoor ik en voel ik de aarzeling in haar stem. ...

27 februari 2023

Lees meer

De coaching plek

Ik dacht, aha, goed idee. Ik maak een voorstelling van mijn coachingplek. Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject. Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

21 januari 2021

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken? Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

20 december 2019

Lees meer

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou. Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

7 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

Time-in

Wanneer een time-out op onze plek een TIME-IN wordt...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x