Time-in

Je hoort het vaak zeggen, zeker door mensen die al een beetje van leeftijd zijn:


“Uwe jonge tijd dat is de schoonste tijd van uw leven. “


Als alles loopt zoals het zou moeten zit daar zeker iets in. 


Voor vele jongeren vandaag is er weinig glorie aan hun jeugdig zijn, helaas. 

Vergeten, uitgespuwd, verlaten, op de dool, eenzaam, in de steek gelaten. 


Ik heb een boon voor gasten (jongens én meisjes) die in moeilijk vaarwater zitten. 

Tijdens een time-out op onze plek nemen ze even afstand van hun dagelijkse leefomgeving. Even uit de zone… in afzondering. 

Vertrekkend van wederzijds respect en duidelijke afspraken transformeert een time-out op onze plek als snel naar een TIME-IN

Tot rust komen in een natuurlijke omgeving, in gezelschap van ezels, schapen en honden en mensen die je nemen zoals je bent en voor wie je bent.  

In het werken met deze “moeilijke” jongeren vertrouw ik op mijn intuïtie en durf ik te geloven in hun zachte kern. De kracht van kwetsbaarheid. De ezels zijn hierin mijn volleerde gidsen: tonen ze vertrouwen, stellen ze zich open voor de jongere in kwestie, dan weet ik dat het diep vanbinnen meer dan goed is. 

Wanneer ook de jongere het vertrouwen voelt en de ongedwongenheid, het mogen zijn, dan is de time-in geslaagd. 

Ervaren dat er een plek is waar ze rust kunnen vinden in hun turbulente bestaan, waar ze hun scherm kunnen laten vallen en zichzelf kunnen zijn. * Inge*


You told me once I have a rebel heart

I don't know if that's true

But I believe you saw something in me that lives inside you too

I don't know what it is that makes me run

That makes me wanna shatter everything that I've done

Is it all because of my rebel heart?

But I know you truly saw me

Even if just for a while

Is it all because of my rebel heart? (*)


(*) Rebel Heart - First Aid Kit


Time-in

Warm en geduldig vasthouden

Verbinding is een kernwaarde op De Hoef. En bij verbinding horen geduld en warm vasthouden.

29 maart 2023

Lees meer

De lente

Ze maakt kriebels bij me wakker. Haar stem geeft me energie. En dan ben ik bijna niet meer te houden, nog voor het seizoen echt haar naam gaat dragen. Wij zijn klaar om weggeblazen te worden door jouw schoonheid, beste Lente.

19 maart 2023

Lees meer

De kracht van aanraking

Aanraken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van aanraking. Aanraking zorgt ervoor dat we ons weerbaarder en gelukkiger voelen en het ook zijn.

6 maart 2023

Lees meer

De klep

We hadden haar al een tijdje gemist. De winter is lang en hard. Donker. Meedogenloos. Wanneer ze me belt hoor ik en voel ik de aarzeling in haar stem. ...

27 februari 2023

Lees meer

De coaching plek

Ik dacht, aha, goed idee. Ik maak een voorstelling van mijn coachingplek. Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject. Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

21 januari 2021

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”... Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: “Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

23 februari 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken? Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

20 december 2019

Lees meer

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou. Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

7 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x