21 januari 2021

De coaching plek

Op zoek naar inspiratie vond ik een leuk idee om de plek voor te stellen waar de coachings gebeuren: de coachingplek dus. 

Op facebook zag ik een fijn filmpje van een prachtig bijgebouw in hout, met een stijlvolle grote zetel en veel, mooie kleurrijke kussens. Kaarsen, een terras aan het bijgebouw met even stijlvolle tuinmeubels en als kers op de taart ... een chocolade bruine Labrador.

 Het geheel straalde rust uit en gezelligheid en genoeg netheid zonder krampachtig te worden. 

Ik dacht dus, aha, goed idee. Ik maak ook een voorstelling van mijn coachingplek.

Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject.

Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

Zaterdagnamiddag, zonnige dag, late herfstzon, het licht net goed om wat foto’s te maken of een beetje te filmen.

Ik begon buiten met een paar sfeerbeelden van de tuin, de poel, de ezels. Meteen vond ik het lastig om met mijn camera te vatten wat de plek voor mij als coach betekent. 

Dan maar naar de woonwagen, de centrale, veilige plek tijdens de coachings. Een paar verschillende hoeken geprobeerd… Het lukt me niet. Mijn aandacht gaat vooral naar de onafgewerkte stukken, naar de plekjes waar de verf een beetje is afgebladderd aan het plafond, naar de rommelige kussens in de zetel.  

“Moet ik eerst grote schoonmaak houden voor ik een filmpje en wat foto's kan maken…?”

Het werd me al snel duidelijk... mijn coachingplek is niet perfect.

Het is een plek die nog voortdurend in verandering is en waar groei centraal staat.
Een plek die uitnodigt en zelfs vraagt om te zijn wie je bent.

Het is er gezellig en rustig… zonder dat ik er zelf moeite moet voor doen. 

Eerder een natuurlijke rust en gezelligheid. 

De kussens die er liggen zijn niet afgestemd op kleur of perfect gewassen, de kunstwerken aan de muur zijn niet van grote kunstenaars, er staan laarzen die vol modder hangen en het gras is niet altijd gemaaid. 

Onze honden zijn ook niet chocoladebruin en al helemaal geen Labradors. 

Mijn coachingplek is een weerspiegeling van wie ik ben als coach: 
authentiek, eerlijk, natuurlijk, on-af, open, echt.
Misschien is het de plek die jij nodig hebt om te (her)ontdekken wie je bent? 

Warme groet,

Inge

Burn out coach bij De HoefDe coaching plek

Warm en geduldig vasthouden

Verbinding is een kernwaarde op De Hoef. En bij verbinding horen geduld en warm vasthouden.

29 maart 2023

Lees meer

De lente

Ze maakt kriebels bij me wakker. Haar stem geeft me energie. En dan ben ik bijna niet meer te houden, nog voor het seizoen echt haar naam gaat dragen. Wij zijn klaar om weggeblazen te worden door jouw schoonheid, beste Lente.

19 maart 2023

Lees meer

De kracht van aanraking

Aanraken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van aanraking. Aanraking zorgt ervoor dat we ons weerbaarder en gelukkiger voelen en het ook zijn.

6 maart 2023

Lees meer

De klep

We hadden haar al een tijdje gemist. De winter is lang en hard. Donker. Meedogenloos. Wanneer ze me belt hoor ik en voel ik de aarzeling in haar stem. ...

27 februari 2023

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”... Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: “Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

23 februari 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken? Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

20 december 2019

Lees meer

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou. Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

7 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

Time-in

Wanneer een time-out op onze plek een TIME-IN wordt...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x