20 december 2019

Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Wat hebben door de modder lopen en een burn out met elkaar te maken?

Een coaching sessie. We trekken samen de natuur in. Het pad brengt ons bij de Demer. Links of rechts? We kiezen rechts. Na een hele tijd wandelen wordt de weg glibberig, modderig ook.

Ik merk dat ze aarzelt...Lees haar gedachten: “Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn schoenen proper blijven?” 

“Ik heb de pad goed gekozen" zegt ze met een schamper lachje….

Het ongemak, de aarzeling is voelbaar aanwezig. 

Voorzichtig breng ik het onderwerp ter sprake. 

 

We praten over het gevoel van vrijheid dat je kan ervaren wanneer het je niet kan schelen of je schoenen vuil worden of niet, je voeten nat of droog, je broek bespat of ongeschonden. Ze vertelt me hoe fijn het haar lijkt om zo “vrij” te zijn. 

Te lang in een keurslijf gevangen zitten, het gevoel geleefd te worden, “alles moet”, het idee geen keuzevrijheid meer te hebben … zijn helaas vaak gehoorde ervaringen en overtuigingen van mannen en vrouwen met burn out. 

Wanneer je een burn out doormaakt, komt er tijd en ruimte voor reflectie en herontdekking.

Langzaam maar zeker ontdek je dat je het keurslijf niet echt is, dat het een denkbeeldig harnas is, dat je is aangemeten door je gedachten of overtuigingen, of door die van je omgeving. 

Je herontdekt wat “leven” is, in al zijn eenvoud. 
Je wordt je bewust van jouw vrijheid om je eigen bewuste keuzes te maken en de energie die dit je oplevert.

Je leert dat door de modder stappen er bij hoort en dat het bovendien ook nog eens geweldig leuk kan zijn. 

Je haar laten nat worden in de regen, vrij zijn om te ademen, in en uit, zuchten wanneer het je uitkomt, genieten van de wind en de zon op je gelaat. 


Ik kan het iedereen aanbevelen!

Warme groet,

Inge


P.S. Op woensdag 22 januari geef ik een gratis info avond over het thema burn out. 


Wat is burn out precies? Hoe kan je een burn out herkennen? Wat met je werk, je gezin, je partner? Hoe werkt dat dan precies: coaching bij burn out? 


Wil je er graag bij zijn? Laat het me dan weten! 

De avond gaat door bij Ezelboerderij De Hoef. Ik hou de groep bewust klein, dus inschrijven is nodig! Geef een seintje via burnoutcoachinge@gmail.com of bel me op 0476 937811. 


Heel graag tot dan!


Wat hebben wandelen door de modder en een burn out met elkaar te maken?

Warm en geduldig vasthouden

Verbinding is een kernwaarde op De Hoef. En bij verbinding horen geduld en warm vasthouden.

29 maart 2023

Lees meer

De lente

Ze maakt kriebels bij me wakker. Haar stem geeft me energie. En dan ben ik bijna niet meer te houden, nog voor het seizoen echt haar naam gaat dragen. Wij zijn klaar om weggeblazen te worden door jouw schoonheid, beste Lente.

19 maart 2023

Lees meer

De kracht van aanraking

Aanraken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van aanraking. Aanraking zorgt ervoor dat we ons weerbaarder en gelukkiger voelen en het ook zijn.

6 maart 2023

Lees meer

De klep

We hadden haar al een tijdje gemist. De winter is lang en hard. Donker. Meedogenloos. Wanneer ze me belt hoor ik en voel ik de aarzeling in haar stem. ...

27 februari 2023

Lees meer

De coaching plek

Ik dacht, aha, goed idee. Ik maak een voorstelling van mijn coachingplek. Ik kan me wel bedenken dat het belangrijk is om je een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je terecht zal komen voor een coachingtraject. Een locatie kan ook een volledige afknapper zijn.

21 januari 2021

Lees meer

Loslaten: een kunst of een gave...?

Is loslaten een kunst? Of is het een gave? Is het met andere woorden iets wat we gaandeweg leren en toepassen? Of is loslaten als een soort spier waarmee we geboren worden en iets wat moeilijker of makkelijker gaat naarmate we de spier minder of meer gebruiken?

27 oktober 2020

Lees meer

Over de kracht van hobby's...

Hobby's zorgen voor tegengewicht en brengen balans in je leven. Het is niet altijd zo makkelijk om opnieuw te ontdekken wat jouw hobby's dan kunnen worden. Wanneer je een burn out hebt, heb je vaak al je hobby's één voor één overboord gegooid.

15 juli 2020

Lees meer

Heb je (al) leren JA zeggen?

Ik wil het even hebben over een van de clichés omtrent burn out. Je weet het of je weet het niet, maar er zijn er nogal wat, van die “hardnekkige waarheden” over burn out.

24 april 2020

Lees meer

Graag traag...!

Vertragen in de buitenlucht, omringd door natuur helpt mensen om de overgang te maken van DOEN naar ZIJN. En wanneer je BENT, dan hoeft het niet perse altijd vooruit te gaan. Dan komt vaak het inzicht dat het gaat om het proces, eerder dan het resultaat. Je bent uit je blinde DOE modus gestapt.

12 maart 2020

Lees meer

Jong geleerd, oud(er)gedaan.

Een burn out zet je leven stil, on hold, “dit nummer is tijdelijk niet beschikbaar”... Na korte of langere tijd komt de onvermijdelijke vraag: “Waarvan krijg je energie? Wat doe je echt graag?”

23 februari 2020

Lees meer

Na de snipperdag... de scharreldag.

Vandaag hou ik een “scharreldag”. Een dag per maand plan ik vrij in mijn agenda. Geen afspraken, geen planning, niets TO DO lijst, LEEG. Tijd om te scharrelen.

6 februari 2020

Lees meer

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou.

"Be a rainbow in someone else's cloud" - Maya Angelou. Dankbaarheid cultiveren, van betekenis zijn voor je omgeving: je zorgt mee voor een mooiere wereld en bovendien versterk je je eigen veerkracht!

7 december 2019

Lees meer

Wu wei... Wu Wat?

Voor een ezel is elk moment even waardevol, er is namelijk enkel dat moment. Het moment waarop ze eten, drinken, rusten, rollen, mekaar ambeteren, … Alles wordt even intens en bewust beleefd. Er is geen beter of slechter, meer of minder, lichter of donkerder.

22 oktober 2019

Lees meer

Time-in

Wanneer een time-out op onze plek een TIME-IN wordt...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x